
AchtenvanGent Notarissen. Ervaren notarissen op het gebied van onroerend goed, ondernemingsrecht, personen- en familierecht en estateplanning.
Sinds decennia wordt aan de Wilhelminasingel in Maastricht ons full service notariskantoor uitgeoefend door professionals met liefde voor hun vak. Mensen die uw situatie willen kennen en u oprecht en ter zake adviseren. Omdat u zakelijk regelmatig een notaris inschakelt en wilt kunnen vertrouwen op hoogwaardige expertise. Omdat u privé diverse keren in uw leven een notaris bezoekt en moet kunnen vertrouwen op deskundig en persoonlijk advies.
Ons kantoor is gesitueerd in het mooie stadsdeel Wyck in een historisch pand dat oud en nieuw met elkaar verbindt. Vanaf deze prachtige locatie zijn wij er trots op dat wij op een accurate en vlotte wijze vorm en invulling kunnen geven aan het moderne notariaat. Ons kantoor is goed bereikbaar met de auto of openbaar vervoer.
Wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen voor een van onze diensten, neem telefonisch contact met ons op of klik op onderstaande link.
AchtenvanGent Notarissen
Wilhelminasingel 68A
6221 BK MAASTRICHT
Postbus 3105
6202 NC MAASTRICHT
T + 31 (43) 328 17 60
F + 31 (43) 325 14 26
E secretariaat@achtenvangent.nl
Aangesloten bij Netwerk Notarissen

met hart voor uw zaak

Heeft u al een levenstestament en volmacht? Wij regelen dit graag voor u dus neem gerust contact met ons op. Neem tijdig de regie in eigen hand en leg uw wensen vast.
In een levenstestament legt u vast wie uw financiële, medische en persoonlijke zaken zal regelen als u dit zelf niet meer kunt. En op welke manier die persoon dat zal doen. Zo houdt u zelf de regie. Vul de checklist in.Lees meer >
Samenwonen kan niet zonder een gesprek over financiële zaken
Vandaag in het Algemeen Dagblad: samenwonen kan niet zonder een gesprek over financiële zaken samen leven actueel 15 februari 2023 samenlevingscontractsamenwonen Heb je op Valentijnsdag besloten met elkaar te gaan samenwonen? In het Algemeen Dagblad van vandaag lees je meerdere tips hoe je dat succesvol kunt doen. Lucienne van der Geld, directeur van het landelijke Netwerk Notarissen en docent relatierecht aan de Radboud Universiteit geeft een aantal van die tips. Zoals deze: “Als je net gaat samenwonen ben je niet zo enthousiast om geldzaken te regelen, het is gewoon niet leuk. Maar je moet gelijk een eerlijk gesprek met je partner voeren. Hoe verdeel je inkomsten en uitgaven? Wat doe je als een van de twee een tijdje minder verdient? Het kan heel confronterend zijn. Maar ik hoor wel vaak dat stellen achteraf heel blij zijn dat ze het hebben gedaan.'' Dat gesprek kun je voeren samen met de Netwerknotaris. Dan weet je dat alle voor jullie belangrijke zaken voor jullie aan de orde zijn geweest. Dan kun je vervolgens beslissen of het wel of niet nuttig is om jullie afspraken vast te leggen in een samenlevingscontract en/of een testament. Ook al woon je straks een hele tijd samen als jullie uit elkaar gaan of een van jullie overlijdt: je hebt niet dezelfde rechten als getrouwde koppels. Met een samenlevingscontract en/of een testament kun je daar wel voor zorgen. Heb je besloten met elkaar te gaan samenwonen? De Netwerknotaris legt je graag de voordelen uit van een samenlevingscontract.
Lees meer >
Samenvatting modelreglement kleine vve's beschikbaar
De Werkgroep Modernisering Appartementsrecht Nederland (WMANL) heeft een samenvatting van het Modelreglement bij splitsing in appartementsrechten Kleine Vereniging van Eigenaars 2021 (MR Kleine VvE’s) ontwikkeld. Deze publieksversie legt in eenvoudige taal de regels binnen een kleine VvE uit en hoe deze toe te passen. Het MR Kleine VvE’s geeft standaardoplossingen voor veelvoorkomende problemen binnen kleine VvE’s. Bij het opstellen van het MR Kleine VvE’s is het modelreglement voor VvE’s uit 2017 als uitgangspunt genomen. Het MR Kleine VvE’s is eenvoudiger van opzet. Artikelen die niet per se in het reglement hoefden te worden opgenomen, zijn weggelaten. De bepalingen die overbleven, zijn zo eenvoudig mogelijk opgeschreven. Publieksversie Desondanks blijft het een juridische tekst. De WMANL heeft daarom een samenvatting (pdf) van het MR Kleine VvE’s gemaakt, een zogenaamde publieksversie. Deze samenvatting is nog een slag eenvoudiger, waardoor er duidelijkheid wordt geschept over de regels binnen een kleine VvE en hoe deze regels toe te passen zijn.
Lees meer >