notarissen
van deze tijd

Nieuws

Door hier te klikken kunt u zich aanmelden voor een kosteloos abonnement op onze nieuwsbrief.

Levenstestament in sommige gevallen niet geaccepteerd door de bank

Het levenstestament kunt u opstellen voor situaties waarin u niet (meer) in staat bent om uw belangen te behartigen. Bijvoorbeeld in geval van ziekte, een ongeval of wanneer u (tijdelijk) in het buitenland verblijft. Daarbij kunt u iemand aanwijzen die als gevolmachtigde uw dagelijkse zaken kan regelen, zoals bijvoorbeeld uw bankzaken.


Lees meer >

Huwelijkse voorwaarden: ten minste houdbaar tot ..?

Veel koppels zullen bij hun verloving nog niet denken aan het opstellen van huwelijkse voorwaarden. Vaak vindt het bezoek aan de notaris pas plaats als de taart en de jurk al lang besteld zijn. Regelmatig zien wij stellen die twee weken voor het huwelijk nog snel huwelijkse voorwaarden op willen stellen.


Toch zijn er koppels die er daarentegen erg vroeg bij zijn. Het stel dat verwikkeld was in een echtscheidingsprocedure voor de rechtbank Den Haag op 7 februari jl. bijvoorbeeld.


Lees meer >

Woning en mantelzorgwoning één object

Voor de WOZ zijn een woning en een mantelzorgwoning op hetzelfde perceel één object. Dat heeft de Rechtbank Oost-Brabant onlangs geoordeeld.


De zaak diende omdat de belastingdienst voor een vrijstaande woning en een mantelzorgwoning op een groot perceel van de eigenaar van de vrijstaande woning een aanslag oplegde voor beide woningen afzonderlijk. De heffingsambtenaar zag daarin namelijk twee afzonderlijke WOZ-objecten.


Lees meer >

De haken en ogen aan 'Ja…. Ik wil!

Veel trouwpartijen zijn in verband met het corona-virus uitgesteld. Elkaar het 'ja-woord' geven en ringen uitwisselen in je mooiste pak of jurk is natuurlijk ook veel mooier in gezelschap. Als met de versoepeling van de maatregelen feestjes met meer gasten weer mogelijk zijn, op gepaste afstand, dan komen de trouwerijen hopelijk weer op gang.


Gedurende de tijd dat uw huwelijk is uitgesteld, is het misschien goed om de juridische gevolgen nog even op een rij te zetten.

Sinds 1 januari 2018 is er namelijk veel veranderd. Er is een wijziging van het huwelijksrecht geweest, waar we u als notaris graag over informeren. De nieuwe wet is namelijk niet voor iedereen passend.


Lees meer >

Kinderloos en geen testament? Denk aan de rampenclausule!

Veel gehuwde en kinderloze stellen verkeren in de veronderstelling dat zij geen testament nodig hebben. Als zij van onze notaris de vraag krijgen of ze al een testament hebben gemaakt reageren ze vaak verbaasd: ‘We zijn volgens de wet toch al elkaars erfgenaam?’.


Lees meer >